top of page

Over Manu

Taalfout gemaakt?
Balen!

Heb je een taalfout gemaakt in een stuk belangrijke copy en ben je er te laat achter gekomen? Hinderlijk is dat hè! Ik zou ook balen als een stekker. Als perfectionist vind ik dat tekst – of copy, you name it – gewoon moet kloppen om het ‘af’ te noemen.
 
Fouten in teksten zeggen niets over jouw deskundigheid (behalve bij mij), maar kunnen helaas wel een mega-afgang betekenen.
 
Met mijn oog voor detail ga ik volle kracht vooruit om de perfectie van jouw copy te behalen. 

Detective van de taalfouten

Toen er gesolliciteerd werd naar stageplekken werd ik al door mijn vriendinnen gevraagd om mijn detectivepet op te zetten, hun motivatiebrieven en cv's te checken op taalfouten en dat is sindsdien ook nooit meer veranderd – toen stageplekken, nu grown-up jobs.
 
In loondienst merkte ik pas echt op hoe leuk ik het vond om teksten van collega’s te finetunen. De voldoening om suffe foutjes uit belangrijke correspondentie te speuren groeide gestaag tot het een sport voor me werd.
 
Ongevraagd mensen wijzen op spelling en grammatica doe ik niet, dus daar weet ik mij wel van te weerhouden. Maar ondernemers helpen om verdere reputatieschade te voorkomen, doe ik het allerliefst! Ik shine op de achtergrond mee.

Samenwerken met 'taalchecker' Manu 

De volmaakte tekst vind ik belangrijk omdat dit zoveel over jou zegt. Wanneer ik online taalfouten tegenkom, jeuken mijn handen om diegene die het heeft geschreven erop te wijzen. Niet op een betweterige manier, integendeel! Ik wil juist dat die tekst er goed staat om verdere schade te beperken. 

Tijdens een samenwerking met mij zorg ik ervoor dat het jouw woorden blijven in de tekst, maar door mij geperfectioneerd. Ik laat jou als schrijver in je waarde en ik sleutel niet zomaar aan jouw tekst tot er een compleet andere versie uitrolt, tenzij je dit graag wilt natuurlijk.
 
Wanneer wij samenwerken heb ik het liefst laagdrempelig contact met jou. Geen gedoe met online afspraken inplannen, stuur maar gewoon een e-mail of WhatsAppje!

Samenwerken? Laten we gauw kennismaken! 

Reis-apps
bottom of page